NU VERKRIJGBAAR - KOOP HET ALBUM HIER

Online bestelling mogelijk.

Betaling met PayPal

Lie Records Shop

VIA OVERSCHRIJVING:

CD 20 €

LP 25 €

CD & LP 40 €

Special Edition CD & LP 100 €

Vezendkosten 2 € voor CD - 5 € voor LP&CD

VZW De Schone Lier - BE85 3900 3418 7606 - Hullekensstraat 7 -9831 Deurle

Mededeling: een emailadres zodat we jou persoonlijk kunnen contacteren + bestelling‘Tell me, what is the soul of a man?’ Blind Willie Johnson stelde zo’n 100 jaar geleden die pertinente vraag. Nils De Caster, singer-songwriter en multi-intrumentalist gaat in zijn nieuwe voorstelling op zoek naar die soul of a man. En legt en passant zijn eigen ziel bloot.


- Wouter Bulckaert -

auteur van 'Ry Cooder, meester in de schaduw' en 'JJ Cale, troubadour in de woestijn'

Uit de nevels van duizenden jaren muziek, sluipen de kristalheldere gitaarklanken en de op eikenhouten vaten gerijpte stem van Nils De Caster de oren van de luisteraar binnen. Hij flaneert langs de grens met Mexico in Tijuana, belandt in het diepe westen van de States in barrelhouses en country honks, en bevrijdt in een café musette de tango van zijn strakke jas. Daarvoor graaft hij diep in de wortels van de blues, country, folk én klassiek. Met ook songs van het heilige triumviraat JJ Cale, Ry Cooder en John Prine, terwijl aartsvader Dylan van op zijn troon goedkeurend knipoogt.

Nils ademt muziek. Authenticiteit. Bonhomie. En camaraderie. Want tijdens de Soul of a man, een voorstelling geschikt voor élke locatie duetteert en duelleert hij niet alleen met zichzelf op de videowall, maar brengt hij ook graag muzikale maten als Yves Meersschaert en Sara De Smedt mee.

LEES MEER

Nils De Caster


Nils De Caster speelt al zijn hele leven muziek: als klassiek violist, bluesbroeder van Roland, soulmate van Bruno De Neckere, secondant van Lieven Tavernier. Hij tourde met de Broken Circle Bluegrass Band, en speelt bij The Infamous Roots Rielemans Family.

lees meer

Yves Meersschaert


Yves Meersschaert speelt piano sinds zijn 7 jaar. Bij een eerste kennismaking met het instrument werden de eigen melodieën onmiddellijk geboren. In 1997 schreef Yves een tune voor 'Man bijt hond' die gedurende jaren dagelijks gespeeld werd...

lees meer

Sara De Smedt


Sara De Smedt studeerde in 2009 af als master kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Met haar eindvoorstelling Mary’s Bleeding Heart, eigen composities gebracht door een strijkkwintet en één stem, speelde ze op een hele reeks podia door Vlaanderen.

lees meer

ANDERE PROJECTEN

The Rielemans Family

lees meer

Roland Van Campenhout

lees meer

Bruno Deneckere

lees meer

The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band

lees meer

Theater - Onnozele met Karlijn Sileghem

lees meer

"Wanneer hij

zijn viool oppakt,

dan denk je ongewild aan

een duivelsjong met duistere krachten,

het soort muzikant waarbij men vroeger uit bijgeloof

een haastig kruis sloeg en de kasseienweg overstak."

- ROOTSTIME -